Fast Fertig

VESTIGES, mei 2023

Een verzameling van meer dan 100 polaroids, gemaakt in het atelier van Raoul De Keyser, meer dan 10 jaar na zijn overlijden in oktober 2012.

Uitgever: MER B&L
DE SCHOOL VAN JEF GEYS, september 2023

Wat blijft er over na een halve eeuw bij oud-leerlingen en oud-collega's van de passage van Jef Geys in hun leven? Bart Jansen, Koen Peeters en Jef Van Eynde gingen langs bij meer dan 40 oud-leerlingen en oud-collega's en legden hun verhaal vast in woord en beeld.

Luk Lambrecht is curator van een tentoonstelling in Z33 te Hasselt, gemaakt rond het thema van de school in de kunst van Jef Geys. De expo zal lopen van september 2023 tot februari 2024.

Uitgever: MER B&L
NOW IS THE TIME, 2023

25 poems of Marc Tritsmans and 72 polaroids of Jef Van Eynde
Publisher: MER B&L 
BLOOMSDAY IN OOSTENDE, donderdag 16 juni 2022


Op die dag organiseerde het comité  ‘de portiers van de Oceaan’ Bloomsday in Oostende om de 100ste verjaardag van de publicatie van Joyce's meesterwerk Ulysses te vieren.


De portiers van de Oceaan zijn Joyce-liefhebbers: een schrijver, een kunstwetenschapper, fotograaf, curator, stadsgids, vertaler, academicus, kunstenaar tout-court, maar bovenal fanatieke lezers.  Bovendien met een grote liefde voor Oostende, als inwoner of aangespoelde. De leden noemen zichzelf graag ‘de portiers van de Oceaan’, naar de gevleugelde woorden van Joyce.


Want: in de zomer van 1926 verbleef de grote schrijver James James anderhalve maand in Oostende. Als de telefoon rinkelde in de lobby van Hôtel de l’Océan, spitste Joyce zijn oren. De receptionist aan de balie zei: ‘Ici le portier de l’Océan’. Joyce is verrukt telkens als hij dat hoort.


bron: http://www.exilexil.be/bloomsday